Qırmızı mərci şorbasını fərqli formada hazırlamaq

Qırmızı mərci şorbasını fərqli formada hazırlamaq

15 Mart 2023 09:37
Bəyəndim (0) Bəyənmədim (0)

Qırmızı mərci şorbası üçün inqrediyentlər:

2 stəkan qırmızı mərcimək

75 qr. marqarin

1,5 lt. bulyon (həmçinin bulyon tabletləri)

1 qəhvə fincanı un (təxminən 40 qr.)

2 orta ölçüdə soğan

1 dolu stəkan süd

Duz

Qara istiot

Qırmızı bibər

Qırmızı mərci şorbası necə hazırlanır:

Köpüklü su çıxmayana qədər mərciməkləri yaxşıca yuyun. 1,5 lt. Bulyona əlavə edib qatılaşana qədər qaynadın. Maksimum 30 dəq. qaynatmaq kifayət edəcək. Digər tərəfdən, soğanı incə doğrayın. Onu marqarinlə qovuraraq öldürün. Unu az-az əlavə edib unun qoxusu çıxana qədər qovurun. Bir stəkan südü az-az əlavə edin, sonra mərci şirəsi ilə duruldun və sonda sousu şorbaya qoyun və qaynayanadək gözləyin. Hazırlanmış şorbanı blenderdən keçirin, qaraldığını görsəniz, su və ya süd əlavə edə bilərsiniz. Süfrəyə verəcəyiniz qaba köçürdükdən sonra qalan yağla qırmızı bibəri qovurub şorbanın üzərinə tökün. Şorbanın üzərinə limon sıxılmış və qara bibər səpilmiş qızardılmış qara çörək verilə bilər.

Oxumeni.az