Qırmızı mərci şorbasını fərqli formada hazırlamaq
Qırmızı mərci şorbası üçün inqrediyentlər:
2 stəkan qırmızı mərcimək
75 qr. marqarin
1,5 lt. bulyon (həmçinin bulyon tabletləri)
1 qəhvə fincanı un (təxminən 40 qr.)
2 orta ölçüdə soğan
1 dolu stəkan süd
Duz
Qara istiot
Qırmızı bibər
Qırmızı mərci şorbası necə hazırlanır:
Köpüklü su çıxmayana qədər mərciməkləri yaxşıca yuyun. 1,5 lt. Bulyona əlavə edib qatılaşana qədər qaynadın. Maksimum 30 dəq. qaynatmaq kifayət edəcək. Digər tərəfdən, soğanı incə doğrayın. Onu marqarinlə qovuraraq öldürün. Unu az-az əlavə edib unun qoxusu çıxana qədər qovurun. Bir stəkan südü az-az əlavə edin, sonra mərci şirəsi ilə duruldun və sonda sousu şorbaya qoyun və qaynayanadək gözləyin. Hazırlanmış şorbanı blenderdən keçirin, qaraldığını görsəniz, su və ya süd əlavə edə bilərsiniz. Süfrəyə verəcəyiniz qaba köçürdükdən sonra qalan yağla qırmızı bibəri qovurub şorbanın üzərinə tökün. Şorbanın üzərinə limon sıxılmış və qara bibər səpilmiş qızardılmış qara çörək verilə bilər.
Oxumeni.az